Autobusem až na Praděd!

Praděd je od středy 13.7. znovu dostupný i pro seniory a osoby se sníženou mobilitou. Opět začnou jezdit speciální autobusy na Praděd, vypravovány budou do konce září.

Od středy 13.7. do 21.9. bude vždy jednou týdně v provozu linka, která zájemce vyveze z Karlovy Studánky až na Praděd. Jedná se o jedinečnou možnost pro handicapované nebo nebo lidi nad 65 let dostat se až na vrchol Jeseníků. Přepravu zajišťuje společnost Z-Group bus a umožněná bude pouze cestujícím starším 65 let a majitelům průkazů ZTP (bez omezení věku). Na lince je provozován nízkopodlažní autobus s 3 místy pro invalidní vozík. Kapacita autobusu je 38 cestujících.

Z vyhlídky na Pradědu ve výšce 80 m, která je přístupná výtahem, je za dobrého počasí krásný rozhled na Lysou horu, Sněžku a Radhošť, při velmi dobré viditelnosti dokonce na Vysoké Tatry a Malou Fatru na Slovensku nebo Nízké Alpy v Rakousku. Běžně se sem lze dostat po pěších stezkách nebo po cyklistických trasách. Díky speciální autobusové lince si tuto nádheru mohou užít i senioři a osoby se sníženou mobilitou.

Výjezd na Praděd: Odjezd z Karlovy Studánky (15:10) Příjezd k vysílači na Pradědu (15:45) Odjezd od vysílače na Pradědu (17:15) Příjezd do Karlovy Studánky (17:50) Cena jízdenky je 190 Kč. Jízdenku na speciální autobus můžete zakoupit na : www.napraded.cz Výjezd na Praděd navazuje na linku 910110, která jede vždy ve středu z Opavy, přes Krnov až do Karlovy Studánky. Více informací na www.zgroupbus.cz