Česko hledá excelentní destinaci. Najdeme ji v našem kraji?

Lázeňství má na Severní Moravě a ve Slezsku dlouhou tradici a renomé. Máme však v našem kraji natolik jedinečný produkt léčebného lázeňství nebo „well-being“ turismu , který by se mohl ucházet o titul excelentní destinace? Pokud ano, přihlaste jej do soutěže pořádané agenturou CzechTourism.

Soutěž vyhlašuje CzechTourism ve spolupráci s Evropskou komisí v rámci projektu European Destinations of Excellence. Jeho cílem je podporovat udržitelný cestovní ruch ve státech EU. Letošní téma se týká lázeňství a well-being turismu, přičemž svého vítěze hledá i Česká republika. Výherce získá jedinečné označení excelentní destinace a připojí se tak k dalším subjektům, které v soutěži uspěly.

Co musí produkt splňovat?

Do soutěže je možné přihlásit fungující produkt z oblasti lázeňství a well-being turismu. Léčebné lázeňství je vnímáno jako soubor léčebných služeb, které zajišťují léčbu a regeneraci, a to za využití léčivého zdroje nebo klimatických podmínek. Na regeneraci organismu se zaměřuje také well-being turismus, který své působení rozšiřuje také na prevenci zatížení organismu, mysli i duše.

Hlavním požadavkem soutěže je jedinečnost produktu. Významnou roli hraje také duch místa a to, zdali produkt funguje v souladu s životním prostředím.

Kdo se může přihlásit?

Soutěž je otevřena pro lokální a oblastní destinační agentury, města a obce nebo sdružení měst a obcí.

Do kdy se přihlášky podávají?

Přihlášky je možné podávat do 24. 6. 2019. Poté hodnotící komise vybere pět finalistů a absolutní vítěz bude vyhlášen v rámci Fóra cestovního ruchu v listopadu 2019.

Veškeré informace spolu s kritérii a parametry soutěžního ročníku jsou dostupné na webových stránkách agentury CzechTourism.

Foto: Unsplash