Kromě festivalu navštíví zahraniční novináři i Štramberk nebo Pustevny

Novináři z Velké Británie, Francie, Německa, Dánska, Polska i dalších zemí budou ve dnech 13.7. -16.7. 2022 poznávat krásy našeho kraje. Moravian-Silesian Tourism ve spolupráci se zahraničním zastoupením agentury Czech Tourism pořádá takzvaný press trip.

„Smyslem press tripu je představit Ostravu a Moravskoslezský kraj potenciálním zahraničním turistům a nalákat je tak do našeho regionu. Press trip jsme naplánovali právě během mezinárodního hudebního festivalu Colours of Ostrava. Ukážeme tak, že Ostrava je městem kultury, mezinárodních akcí, industriálního dědictví a že se jedná o zajímavou turistickou destinaci,“ uvedla destinační manažerka MS Tourism Dita Korčák.

Novináři kromě krajské metropole a festivalu v ostravských Dolních Vítkovicích navštíví například Pustevny, Štramberk a zavítají i do Muzea nákladních automobilů Tatra Kopřivnice. Letos se jedná už o sedmou podobnou akci, kterou MST zajišťuje. Krajská centrála cestovního ruchu i díky press tripům propagovala například i obnovené přímé letecké spojení mezi Ostravou a Varšavou.