Severní Morava a Slezsko hvězdou televizních pořadů

V tomto článku postupně přinášíme seznam reportáží, které se letos natáčely v Moravskoslezském kraji. Na všech uvedených jsme spolupracovali a štábům poskytovali organizační podporu.

Snídaně s Novou, 19. 6. 2020 na TV Nova

5 minutová reportáž z Ostravy zve návštěvníky do Dolních Vítkovic, bývalého průmyslového areálu, který je po pražských památkách nejnavštěvovanějším turistickým cílem v Česku. V reportáži se turisté dozví také o světových místech, které jsou součástí kampaně „Máme světový kraj“ i dalších turisticky atraktivních místech v kraji. Na celou reportáž se podívejte na následujícím odkaze.

Loskuták na výletě, 11. 7. 2020 na TV Nova

Druhý červencový víkend patřil Moravskoslezskému kraji, jeho technickým památkám zařazeným do Technotrasy ale i místům, které si nezadají s těmi světovými. Místní totiž vědí, že „mají světový kraj“

Moderátor Petr Rychlý se projel historickým vlakem z Třemešné do Osoblahy, který nadchne fanoušky Harryho Pottera, a lodí na přehradě Slezská Harta. Na Opavsku se vysílalo nejen ze slezské metropole, ale i ze zámku Raduň. V reportáži se však objeví i Štramberská trúba, pečení štramberských uší u pana Hezkého a pozvánka na beskydské Pustevny.

Celá reportáž v odkaze.

Studio ČT24 živě z Ostravy, 17. 7. 2020

David Karčmář odpovídá na otázky Daniela Takáče. Téma živého vstupu z vysoké pece Dolních Vítkovic: Návrat turistů do českých měst. Rozhovor od 33 minuty uvidíte zde.

Technotrasa v reportáži ČT, 20. 7. 2020

Představení projektu Technotrasa v 2,5 minutové reportáži. Pěchotní srub „Na Trati“, Flascharův důl, Osoblažská úzkokolejka a Tatra Kopřivnice. Reportáž v odkaze.

Cyklotoulky z Moravskoslezského kraje, 22. a 29. 8. 2020

Pořad Cyklotoulky nabízí tipy na cyklovýlety v Česku a na Slovensku. Letos se v regionu natáčely hned dvě reportáže. První cyklovýlet provede návštěvníky okolím Slezské Harty, v druhém díle se představí cyklistické možnosti v Beskydech.

Krajina břidlice v Toulavé kameře, 13. 9. 2020

Asistovali jsme při natáčení reportáže do Toulavé kamery. Reportáž se věnuje novince letošní sezóny – Flascharově dole v Krajině břidlice. Celá reportáž.