Veleucho, hokej a dva influenceři z Británie

Necelé tři dny. Tolik času strávili v našem kraji Ben a Jo. Dva mladí influenceři z Velké Británie známí pod značkou Dartboard Adventure. Byli jsme zvědaví, jak se jim u nás líbilo, a tak jsme jim položili pár otázek.

V kraji jste pobyli sotva tři dny. Ale i tak jste si odnesli pár silných zážitků. Na které budete ještě dlouho vzpomínat?

Určitě pečení štramberského veleucha. Navštívili jsme Štramberk a na náměstí zrovna probíhaly slavnosti štramberských uší. Pozadí za vznikem uší je sice trochu morbidní, to je pravda, ale jinak jsme byli maximálně nadšeni, protože jsme se se dozvěděli něco málo o vašich tradicích a historii.

Také jsme si užili hokejovou atmosféru. V sobotu večer jsme zapadli do jedné restaurace v centru Ostravy. V televizi zrovna běžel hokej, Češi proti Norům. Skoro jsme se přes fandění neslyšeli, ale stejně to byl velký zážitek. Jsme totiž z Británie, a tam hokej neřešíme.

Procestovali jste Čínu, Indii nebo třeba Brazílii. Teď Česká republika a náš kraj. Co byste turistům v našem regionu doporučili a co vás příliš neoslovilo?

Váš region je krásný. Zvláště se nám líbily Beskydy, kde jsme se ubytovali v hotelu s neuvěřitelným výhledem na okolní kopce. V Ostravě jsme byli nadšeni z Dolních Vítkovic a jídla v restauracích. A co nás příliš nechytlo? Asi Stodolní. Není to náš šálek čaje.

Kdybychom mohli něco změnit, tak počasí. To se příliš nepovedlo. Jinak má ale region velký turistický potenciál. Je tady ohromná spousta aktivit!

Zaměřujete se především na dobrodružství a adrenalin. Jak se vám z tohoto pohledu líbil náš region? Co byste určitě doporučili?

Zamilovali jsme se do Tarzánie. Lanový park je rozsáhlý a nabízí mnoho tras různých úrovní. Párkrát jsme už takhle na lanech ve výšce lezli, ale v Tarzánie jsme se dost zapotili. Za srdce nás chytly také koloběžky. V Británii ani nikde na našich cestách jsme na ně nikdy nenarazili. Takže sjezd z Pusteven jsme si dosyta užili. A ty super fotky, které jsme nafotili!

Program na míru jsme Benovi a Jo připravili v MS Tourism. Poznávací cesty pro novináře, tzv. press trips, jsou ostatně významnou součástí naší práce. Umožňují totiž zviditelnit náš region skrze influencera celé jeho fanouškovské základně. V případě britského páru se fotky z jejich putování po Severní Moravě a ve Slezsku objevily na jejich instagramu. Ten sleduje 14 tisíc lidí z celého světa.

Press trip se uskutečnil ve spolupráci s Czech Tourism Londýn. Tímto našim kolegům v Británii děkujeme.