Severní Morava a Slezsko na amerických obrazovkách

Poslední prázdninový víkend proběhlo v Moravskoslezském kraji setkání reportérů Czech-American TV. Třídenní program zavedl třicetičlenný štáb na několik turisticky atraktivních míst, převážně v beskydském podhůří. Z návštěvy vznikly reportáže, díky kterým se náš region zviditelní ve Spojených státech amerických.

Česko-americká kabelová televize vysílá v angličtině pro 2,5 milionů domácností v 60 městech USA. Jejím posláním je rozšířit povědomí o České republice, ukázat regiony a přiblížit české kulturní dědictví. Nyní mají diváci z řad českých krajanů a Američanů, kteří se o Česko zajímají, možnost zhlédnout reportáže ze Severní Moravy a Slezska.

Televizní štáb Czech-American TV se každým rokem v Česku potkává, tentokráte volba padla právě na náš region. Skupinka svou návštěvu zahájila v Dolních Vítkovicích, pak se přemístila do podhůří Beskyd. V programu jim nechyběl Štramberk, zámek Kunín, vodní mlýny na řece Odře či HEIPark v Tošovicích.

Kromě natáčení reportáží došlo také k setkání mezi zástupci Moravskoslezského kraje a ředitelem Czech-American TV, českým rodákem, Johnem Honnerem. Pan Honner převzal poděkování za dlouholetou spolupráci a propagaci Moravskoslezského kraje a na oplátku předal „Zlatou hvězdu“ za podporu vysílání ze strany Moravskoslezského kraje.

Podívejte se na celou reportáž ze Severní Moravy a Slezska