Projekt česko-polské spolupráce v cestovním ruchu se představuje

Nestihli jste úvodní konferenci k chystanému projektu Slezsko-Moravské pohraničí? Rádi byste se do česko-polské spolupráce zapojili? Podívejte se na záznam ze zářijové konference a dozvíte se více. Třeba že cílem projektu je zatraktivnit turistickou nabídku pro polské návštěvníky (na území Moravskoslezského kraje) a české turisty během návštěvy polských Beskyd a polského Těšínska.

Záměrem projektu je rozpracovat čtyři komunikační linie – 1) Architektura a tradice, 2) Příroda a aktivní odpočinek, 3) Industriální architektura a 4) Grand Tour of Silesia. Zapojené subjekty se mohou těšit na propagaci pod společnou marketingovou značkou a modernizaci svých expozic s cílem lépe obsloužit polské turisty (např. formou popisků v polštině, audioprůvodců).

Konference, která proběhla 22. září 2020, seznámila s hlavními body projektu a vzájemné spolupráce. Samotné představení projektu na vás čeká v následujících časech:

  • 40min 50s – Úvod k projektu Slezsko-moravské pohraničí
  • 3h 46min – Aktivity přeshraničního projektu

Setkání se účastnili i kolegové z jiných krajů, kteří přiblížili fungující projekty v cestovním ruchu a příklady dobré praxe, na které by projekt Slezsko-Moravské pomezí rád navázal. Více o řečnících a jejich prezentacích v programu konference.

Zastupujete atraktivitu v Moravskoslezském kraji a chcete ji lépe zpřístupnit polským turistům? Zapojte se do projektu! Svůj zájem nám dejte vědět do konce listopadu 2020 na emailu david.karcmar@mstourism.cz.