Technotrasa je evropská!

Technotrasa slaví další úspěch! To, že je stezka technických atraktivit skutečně kvalitním produktem cestovního ruchu, dokazuje fakt, že se před pár dny stala členem ERIH – Evropské cesty průmyslového dědictví. Ta je součástí Kulturní stezky Rady Evropy.

„Získání zmíněné prestižní evropské značky kvality je velký posun dopředu, členství v ERIH totiž zajistí našemu produktu publicitu na evropské platformě s obrovským dosahem,“ neskrýval své nadšení Petr Koudela, jednatel krajské destinační společnosti Moravian-Silesian Tourism.

Technotrasa Od roku 2012 propojuje výjimečné technické atraktivity v Moravskoslezském kraji, aktuálně je její součástí 35 subjektů. Technotrasa byla předloni oceněna na celostátní Velké ceně cestovního ruchu jako nejlepší turistický produkt. Přehledně nabízí tipy na výlety, výletníci se mohou zapojit do motivačního programu Technotrasa Card a body získané na výletech směňovat za hodnotné dárky.

ERIH ERIH – Evropská cesta průmyslového dědictví je turistická trasa, která je součástí Kulturní stezky Rady Evropy. Vznikla v roce 1999 a k dnešku vede přes 2100 lokalit ve všech 47 zemích v Evropě. Seznamuje s historicky nejdůležitějšími a pro návštěvníky nejatraktivnějšími průmyslovými zajímavostmi.